đề thi học sinh giỏi anh 7 thí điểm

Nhằm góp các bạn học viên có tài năng liệu ôn tập đều kiến thức cơ phiên bản, tài năng giải những bài bác tập Tiếng Anh lớp 7... nhanh hao nhất và sẵn sàng đến kì thi sắp tới đây xuất sắc rộng, hãy tham khảo ngay lập tức cỗ 3 đề thi học sinh tốt giờ Anh 7 bao gồm đáp án được đăng cài trên truongxaydunghcm.edu.vn.

Bạn đang xem: đề thi học sinh giỏi anh 7 thí điểm


Đề thi học viên xuất sắc Anh 7 tất cả lời giải - Đề 1

I/ Chọn từ bỏ tất cả phần gạch men chân được phát âm không giống cùng với các các tự sót lại vào câu: (5đ)

1. A. review  B. sew  C. renew D. few
2. A. prove  B. remove  C. improve  D. stove
3. A. hurry  B. durian C. during  D. duty
4. A. daily  B. maize  C. dairy D. laid
5. A. character  B. chemistry C. scholar  D. chapter

II/ Chọn tự có vị trí trọng âm không giống với những từ còn lại: (5đ)

1. A. concert  B. teenager C. comfortable D. cartoon
2. A. satellite  B. contestant C. similar  D. interview
3. A. banana  B. document  C. lifestyle  D. product
4. A. restaurant  B. arrival  C. neighbor D. general
5. A. altogether  B. decorate  C. delicious D. grandmother

III/ Chọn từ, cụm tự tương xứng kết thúc những câu sau: (10đ)

1. My parents _______ me khổng lồ see Ho Chi Minh’s Mausoleum last summer.

A. led

B. took

C. brought

D. directed

2. I’m sure they were _____ lies.

A. telling

B. making

C. doing

D. saying

3. I’d lượt thích to mail this letter _______ my friend in the USA.

A. for

B. with

C. to

D. up to

4. I am _______ that you & your family are well.

A. pleasant

B. pleasing

C. pleased

D. with pleasure

5. – What is the tall building over there? - __________ .

A. Yes, it is tall

B. No, it is not tall


C. Yes, it is the new library

D. It’s a new library

6. We _________ khổng lồ our new house on January 1st .

A. transferred

B. got

C. removed

D. moved

7. I know how to take care _______ myself.

A. for

B. of

C. about

D. with

8. Fluoride toothpaste helps _________ tooth decay

A. prevent

B. for preventing

C. preventing

D. with preventing

9. Wear your hat. It will _______ your head.

A. protect

B. defend

C. secure

D. guarantee.

10. She added a little salt to lớn the soup so it tasted _______

A. deliciously

B. well

C. good

D. tastefully

IV/ Điền vào chỗ trống một giới trường đoản cú phù hợp: (10d)

1. In a game of singles, two players play _______ each other.

2. I’m not very fond ________ detective stories.

3. Margarine is different _______ butter.

4. His parents are very strict ______ hlặng.

5. Many people take part _______ jogging every morning.

6. We’d lượt thích a walk instead _______ riding a bike.

7. Ba is very good _______ fixing things.

8. They study and listen to lớn music ______ the same time.

9. _____ literature, we learn about books và write essays.

10. Will you be home _______ dinner tonight?

V/ Mỗi câu sau có 01 lỗi không đúng. Gạch chân cùng cải tiến phần ghi số: (10đ)

1. Lan plays the violin in the school’s orchestra. ____________


2. The magazines on this rack is in English. ____________

3. After the first two lessons we have sầu a twenty- minutes break. ____________

4. After our vacation in Ha Long Bay we returned khổng lồ home page by bus. ____________

5. We are happy hearing that you’ve sầu passed the final exams. ____________

6. How many times in a day vị you brush your teeth? ____________

7. The dirt on vegetables can cause you siông xã. ____________

8. She bought some souvernirs from the shop và so was I. ____________

9. Scientists say that the life started in the ocean. ____________

10. Indonesia is one of the strongest country in badminton. ____________

VI/ Dùng đúng dạng của tự mang đến trong ngoặc nhằm xong các câu sau (10đ)

1. Minc plays volleyball very __________ . (skill)

2. Last year Mr. Nam drove more ____________ than he does this year. (dangerous)

3. There are many badminton ____________ nowadays. (compete)

4. I’d lượt thích a nice ________ orange. (juice)

5. It’s very ___________ of you khổng lồ give sầu me a lift. (help)

6. There was a wide ___________ of vegetables on display (select)

7.Look at the ______________ ! what are the about. (advertise)

8. People say that “ ____________ is better than cure” (prevent)

9. The nurse needs to lớn know Hoa’s __________ . (high)

10. Mr. Pike didn’t go khổng lồ work yesterday because of his _________ . (sick)

VII/ Đọc và lựa chọn từ bỏ, các từ bỏ mang đến trước nhằm kết thúc đoạn văn sau: (10đ)

Last Monday William Murphy (1) ______ a wallet on a lonely street in Montreal. He picked up the wallet & (2) ______ a ticket inside. He noticed the number on the ticket and immediately realized that (3) _____ was the winning ticket in a big competition. The price (4) _____ eight million dollas! Murphy (5) _____ the huge prize, however, he (6) _____ the ticket bachồng to (7) _____ owner, Laviqeur. Yesterday Leviqeur got the prize and at once (8) _____ Murphy a million dollas as a reward. “I have sầu never won a competition before”, he told the reporter. “Now I (9) ____ rich và I want (10) ______ honesty.


1. A. see B. sees C. saw D. is seeing

2. A. find B. found C. finds D. founded

3. A. it B. he C. she D. one

4. A. is B.are C. were D.was

5. A. didn’t collect B. not collect C. no collect D. wasn’t collect

6. A. take B. takes C. taking D. took

7. A. his B. their C. its D. it’s

8. A. give B. gave C. giving D. gives

9. A. becomes B. become C. is becoming D. became

10. A. reward B. khổng lồ reward C. rewarding D. for rewarding.

VIII/ Đọc bài bác, đièn một từ cân xứng vào nơi trống: (10 đ)

cause ; pulled ; treat ; decay ; sugar; wear ; eat ; teeth ; middle - age ; thought; 

Many people nowadays have khổng lồ (1) ___________ false teeth when they are (2) _____________ . The reason is that tooth (3) __________ increases a lot. The amount of (4) ____________ on our food also increases. Doctors và dentists now know that sugar is the chief (5) ______________ of tooth decay. Eskimos’ (6) ___________ , for example, started to decay when they began to (7) ________ sweeter food. Long ago doctors didn’t not lượt thích khổng lồ (8) _________ people’s teeth. Barbers and blacksmiths looked after people’s teeth & (9) __________ them out when they decayed. Some people (10) __________ toothađậy was a punishment from the Gods.

IX/ Viết lại mọi câu sau làm thế nào để cho nghĩa của câu không rứa đổi; (10 đ)

1. What is Mai’s weight?

-> How ………………………………….?

2. Why isn’t this TV working now?

-> What’s …………………………………..?

3. Trung didn’t go to school last Saturday.

-> Trung was …………………………………

4. Christiano Ronaldo is a very good soccer player.

-> Christiano Ronalbởi plays ……………………………….

5. My brother runs faster than me

-> I ………………………………………….

X/ Dùng từ bỏ gợi nhắc viết thành câu hoàn chỉnh: (10đ)

1. Ba / go / doctor / yesterday/ because / he / awful / stomachađậy.

…………………………………………………………………………………….

2. I / not lượt thích / eggs / & / my brother / either.

…………………………………………………………………………………….

3. “ Balanced diet” / mean / you / eat / variety / foods / without / eat / much / anything.

………………………………………………………………………………………


4. Millions / people / catch / comtháng cold / year.

……………………………………………………………………………………

5. Recess / yesterday / Trang / drink / some water/ & / talk / friends.

…………………………………………………………………………………….

XI/ Đặt câu hỏi cho phần gạch ốp chân ngơi nghỉ từng câu sau: (10 đ)

1. I had lunch with my friend yesterday.

…………………………………………………………………….

2. Nam visits his grandmother twice a week.

…………………………………………………………………….

3. Mrs.Lan’s children are watching TV in the living room.

……………………………………………………………………..

4. Lien didn’t go to lớn school last Monday because she was tired.

……………………………………………………………………

5. We were at home page last night.

..........................................................................................…… 

I/ 5 điểm – Mỗi câu đúng 1 điểm.

1 – B 2 – D 3 – A 4 – C 5 – D

II/ 5 điểm – Mỗi câu đúng 1 điều.

1 – D 2 – B 3 – A 4 – B 5 – C

III/ 10 điểm – Mỗi câu đúng một điểm.

1- B 2 – A 3 – C 4 – C 5 – D

6 – D 7 – B 8 – A 9 – A 10 – C

IV/10 điểm – Mỗi câu đúng 1 điểm.

1. against 2. of 3. from 4. with 5. in

6. of 7. at 8. at 9. In 10. for

V/ 10 điểm – Mỗi câu đúng một điểm.

1. school 2. are 3. minute 4. not “to” 5. to lớn hear

6. not “in” 7. make 8. did 9. not “the” 10. countries

VI/10 điểm – Mỗi câu đúng 1 điểm.

1. skillfully 2. dangerously 3. competitions 4. juicy 5. helpful

6. selection 7. advertisement 8. prevention 9. height 10. sickness

VII/ 10 điểm – Mỗi câu đúng 1 điểm.

1. B - saw 2. B – found 3. A – it 4. D – was 5. A – didn’t collect

6. D – took 7. C – its 8. B – gave sầu 5. A – becomes 10. B – to reward

VIII/

1. wear 2. middle – age 3. decay 4. sugar 5. cause

6. teeth 7. eat 8. treat 9. pulled 10. thought

IX/ 10 điểm – Mỗi câu đúng 2 điểm.

1. How heavy is Mai? / How much does Mai weigh?

2. What is the matter/ wrong with this TV?

3. Trung was absent from school last Saturday.

4. Christiano Ronalvì plays soccer very well.

5. I run more slowly than my brother (does). / I don’t run as fast as my brother (does)

X/ 10 điểm – Mỗi câu đúng 2 điểm.

1. Ba went lớn the doctor yesterday because he had an awful stomachache.

2. I don’t lượt thích eggs & my brother doesn’t, either.

3. “Balanced diet” means you eat a variety of foods without eating much of anything.

4. Millions of people catch the common cold every year.

5. At recess yesterday Trang drank some water and talked with/ to her friends.

XI/ 10 điểm – Mỗi câu đúng 2 điểm.

1. Who did you have lunch with yesterday?

2. How often does Nam visit his grandparents?

3. What are Mrs.Lan’s children doing in the living room?

4. Why didn’t Lien go to lớn school last Monday?

Đề thi học viên giỏi lớp 7 môn giờ đồng hồ Anh tất cả đáp án - Đề 2


PART A: PHONETICS (2pts)

Section I: Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the others.(1pt)

1. A. school B. chair C. chemistry D. character

2. A. serious B. symptom C. sugar D. sauce

3. A. order B. novel C. portable D. score

4. A. coop B. cartoon C. stool D. indoors

Section II. Choose the word that has different áp lực from others.(1pt)

1. A. complete B. detective C. gather D. event

2. A. mixture B. allow C. affect D. disease

3. A. exit B. cushion C. turtle D. improve

4. A. museum B. useful C. cavity D. wedding

PART B: VOCABULARY AND GRAMMAR.(10pts)

Section I: Choose the best answer from A,B,C or D to lớn fill in the gaps.(2pts)

1. She is staying................................her uncle và aunt"s house.

A. at B. in C. with D. on

2. Their trip to lớn Da Lat ....................wonderful.

A. was B. were C. are D. is

3. There is............................meat in the box.

A. any B. a few C. a little D. many

4. Don"t forget .....................your teeth before going khổng lồ bed.

A. brush B. to brush C. brushing D. not to lớn brush

5 You ............................stay at home page when you are sick.

A. had better B. should C. mustn"t D. A & B

6. He doesn"t like candy. I.................

A. don"t too B. don"t, either C. don"t neither D. vì so

7. I divided the sweets.....................several boys.

A. during B. between C. inlớn D. among

8. He was only ten, but he ate........................his father did.

A. as much as B. more that C. much than D. as much than

Section II: Supply the correct tense for the verbs in brackets.(2pts)

1. My mother often (go)..............to the market every morning but she ( not go)....................there this morning.

=> .........................................................................................................

2. When (you/ have).........................the last medical check-up?

=> .........................................................................................................

3. Why ( you/ not take) ..................part in the picnic last Sunday?

=> .........................................................................................................

4. Where ( your teacher/ be)....................?

- He (explain)......................a new lesson in that class.

=> .........................................................................................................

=> .........................................................................................................

5. I (pick)...............you up at your khách sạn in half an hour.

Xem thêm: Chuyên Đề Tỉ Lệ Thức Lớp 7 Violet, Sáng Kiến Kinh Nghiệm Toán Thcs

=> .........................................................................................................

6. We can"t go out now because it (rain) .

=> ................................................................................................

Section III: Give the correct size of the words in brackets.(2pts)

1. The noise in the thành phố kept Hoa...................at night. (Wake)

2. In................to lớn that, my bike tires was flat. (Add)

3. Mr. Tan has a very...............................tooth. (Pain)

4. Then, Tkhô cứng.................a pan và stir-fried the beef. (Hot)

5. Sugar is not an......................food because we need it lớn live. (Health)

6. Catching the common cold is..................for every toàn thân. (Please)

7. Don"t worry! Your cold will last for a few days & then................ (Appear)


8. I have.................time lớn play than my friend. (Little)

Section IV: Finish each of the following sentences in such a way that it is as similar as possible in meaning to lớn the sentence printed before it.(2pts)

1 Listening to lớn music is more interesting than watching TV.

=> I prefer........................................................................................................

2. It isn"t important for you lớn finish the work today.

=> You don"t......................................................................................................

3. How much is this dictionary?

=> What ........................................................................................................?

4. How heavy is the chicken?

=> What...........................................................................................................?

5. Mr. Trung & Mrs. Trung type quickly .

=> Mr. Trung và Mrs. Trung..................................................................................

6. I got to work in half an hour yesterday.

=> It took ..........................................................................................................

7. My mother doesn"t lượt thích coffee and tea.

=> My mother likes neither....................................................................................

8. You shouldn"t eat too much candy.

=> You"d...........................................................................................................

Section V: There is a mistake in each of these sentences. Underline the mistake và then correct it. (2pts)

1. The dirt on vegetables can cause you sick .

=> ..................................................................................................................

2. Scientists say that the life started in the ocean .

=> .................................................................................................................

3. He gave up khổng lồ smoke 2 years ago.

=> ...................................................................................................................

4. He is a fast runner. He runs fastly.

=> ...................................................................................................................

5. Can I lend your pencil? I"m sorry. I"m using it.

=> ...................................................................................................................

6. You should keep silently when they are working.

=> ..................................................................................................................

7. How many times in a day bởi you brush your teeth ?

=> ...................................................................................................................

8. Long is worried because he has see the dentist.

=> ...................................................................................................................

PART C: READING.( 4pts)

Section I: Read the following story và write true (T) or false (F). (1.5pts)

When Dave was young, he played a lot of games, and he was thin and svào, but when he was forty-five sầu, he began to lớn get fat và slow. He was not able to breathe as well as before, và when he walked rather fast, his heart beat painfully.

He did not vị anything about this for a long time, but finally he became anxious & went to see a doctor, và the doctor sent hlặng khổng lồ a hospital. Another young doctor examined hyên ổn there and said, " I don"t want to mislead you, Mr. Dave sầu. You are very ill, and I believe sầu that you are unlikely to live sầu much longer. Would you lượt thích me lớn arrange for anytoàn thân khổng lồ come và see you before you die?

Dave sầu thought for a few seconds và then he answered, "I"d like another doctor lớn come và see me".

Your answers:

1. Dave sầu was fat và slow until he was forty five.

2. As soon as Dave had trouble in breathing và walking, he went to lớn see a doctor.

3. Dave sầu was afraid he was ill.

4. The young doctor thought Dave sầu was going khổng lồ die soon.

5. He wanted to see another doctor, first.

6. Dave sầu did not trust the young doctor.

Section II: Read the passage và write ONE suitable word for each space. (2.5pts)

Many people nowadays have sầu lớn wear false teeth when they was middle-aged.

Since the beginning of this century,(1)..................decay has greatly increased. The amount(2) ..................sugar in our food has also increased Doctors & dentists now know that(3)..........................is the chief cause of tooth(4) ................ Eskimos" teeth, for example, started to(5)..........when they began khổng lồ eat sweet(6)..................


Long ago doctors did not like(7).........treat people"s teeth. Barbers và blacksmiths(8)................after people"s teeth & pulled them(9)............ when they decayed. Some people thought(10)..................................was a punishment from the gods.

PART D: READING.( 4pts)

Section I: Using the givens words lớn write a passage. (2pts)

Dung/ go/ Nha Trang/ family/ vacation/ last month//. She/ stay/ hotel/ side/ beach//. In the early morning/ she/ go/ sea/ swim/an hour//. Then/ she/ breakfast/ food stall/ beach/ enjoy/ fresh air/ morning//. Afternoon/ she/ take/ photos/ sights//. She/ stay/ Nha Trang/ four days/ took/ nice photos//. She/ also/ buy/ postcards/ souvenirs/ friends//. It/ be/ great vacation/ because/ she/ have/fun.

..........................................................................................................................................................................................

..........................................................................................................................................................................................

..........................................................................................................................................................................................

Section II: Write a passage about 150 words lớn describe the activities at recess (2pts)

..........................................................................................................................................................................................

..........................................................................................................................................................................................

..........................................................................................................................................................................................

Đáp án

PART A: PHONETICS (2pts)

Section I: Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the others. (1pt) (0.25x4=1pt)

1. B 2. C 3. B 4. D

Section II. Choose the word that has different ức chế from others. (1pt) (0.25x4=1pt)

1. C 2. A 3. D 4. A

PART B: VOCABULARY AND GRAMMAR.(10pts)

Section I: Choose the best answer from A,B,C or D to fill in the gaps.(2pts) (0.25x8=2pts)

1. A 2. D 3. C 4. B

5. D 6. B 7. D 8. A

Section II: Supply the correct tense for the verbs in brackets. (2pts) (0.25x8=2pts)

1. My mother often goes lớn the market every morning but she doesn"t go there this morning.

2. When did you have the last medical check-up?

3. Why didn"t you take part in the picnic last Sunday?

4. Where is your teacher?

- He is explaining a new lesson in that class.

5. I will pick you up at your khách sạn in half an hour.

6 We can"t go out now because it is raining

Section III: Give the correct khung of the words in brackets.(2pts) (0.25x8=2pts)

1. awake 2. addition 3. painful 4. heated

5. unhealthy 6. unpleasant 7. disappear 8. less

Section IV: Finish each of the following sentences in such a way that it is as similar as possible in meaning lớn the sentence printed before it.(2pts) (0.25x8=2pts)

1. I prefer listening khổng lồ music to lớn watching TV.

2. You don"t have/need to finish the work today.

3. What is the price of this dictionary?

4. What is the weight of chicken?/ What is the chicken"s weight?

5. Mr. Trung và Mrs are quick typists .

6. It took me half an hour to lớn get to lớn work yesterday .

7. My mother likes neither coffee nor tea .

8. You"d better not eat too much candy.

Section V: There is a mistake in each of these sentences. Underline the mistake and then correct it.(2pts) (0.25x8=2pts)

1. The dirt on vegetables can make you sichồng.

2. Scientists say that life started in the ocean.

3. He gave sầu up smoking 2 years ago.

4. He is a fast runner. He runs fast.

5. Can I borrow your pencil? I"m sorry. I"m using it.

6. You should keep silent when they are working.

7. How many times a day vị you brush your teeth?

8. Long is worried because he has khổng lồ see the dentist.

Xem thêm: Bài Tập Câu Bị Đông Đặc Biệt Violet, Bai Tap Cau Bi Dong Dac Biet Violet

PART C: READING.( 4pts)

Section I: Read the following story and write true(T) or false(F). (1.5pts) (0.25x6=1.5pts)

1. F 2. F 3. T 4. T 5. F 6. T

Section II: Read the passage and write ONE suitable word for each space.(2.5pts)

Your answers: (0,25x10=2.5pts)

1. tooth 2.of 3. sugar 4. decay 5. decay

6. food 7. lớn 8. looked 9. out 10. toothache

PART D: READING.( 4pts)

Section I: Using the givens words khổng lồ write a passage. (0,25x8=2pts)

Dung went to Nha Trang with her family on vacation last week. She stayed at a hotel on the side of the beach. In the early morning, she went lớn the sea and swam for an hour. Then she had breakfast in the food stall on the beach khổng lồ enjoy fresh air in the morning. In the afternoon, she took some photos of the sights. She stayed in Nha Trang for four days & took of a lot of nice photos. She also bought some postcards & souvenirs for her friends. It was a great vacation because she had a lot of fun.

Section II: Write a passage about 150 words khổng lồ describe the activities at recess. (2pts)

- Vocabulary: 0,5 - meaning: 0,5

- Grammar: 0,5 - logical: 0,5

Đề thi giờ đồng hồ Anh học viên giỏi lớp 7 có lời giải - Đề số 3

A.PHẦN TRẮC NGHIỆM: (10 ĐIỂM)


Chuyên mục: Đề Thi