Lý Thuyết Và 80 Bài Tập Modal Verb Có Đáp Án Violet, Động Từ Khiếm Khuyết (Khuyết Thiếu)

Bạn đang quan tâm đến Lý Thuyết Và 80 Bài Tập Modal Verb Có Đáp Án Violet, Động Từ Khiếm Khuyết (Khuyết Thiếu) phải không? Nào hãy cùng Truongxaydunghcm.edu.vn đón xem bài viết này ngay sau đây nhé, vì nó vô cùng thú vị và hay đấy!

Ngân hàng bài tập về Modal verb có đáp án

Bài tập Động từ khuyết thiếu có đáp án bao gồm bài tập trắc nghiệm và tự luận ngữ pháp Tiếng Anh về động từ khuyết thiếu, giúp các bạn luyện tập và củng cố kiến thức Tiếng Anh hiệu quả, mời các bạn tham khảo.

Đang xem: Bài tập modal verb có đáp án violet

I. Choose the best option for each sentence:

1) Young people ______ obey their parents.

a. must

b. may

c. will

d. ought to

2) Laura, you and the kids just have dinner without waiting for me. I ______ work very hard today.

a. can

b. may

c. should

d. would

3) I ______ be delighted to show you round the factory.

a. ought to

b. would

c. might

d. can

4) Leave early so that you ______ miss the bus.

a. didn’t

b. won’t

c. shouldn’t

d. mustn’t

5) Jenny”s engagement ring is enormous! It ______ have cost a fortune

a. must

b. might

c. will

d. should

6) You ______ to write them today.

a. should

b. must

c. had

d. ought

7) I hope I ______ find it.

a. will

b. shall

c. could

d. must

8) Unless he runs he______ catch the train.

a. will

b. mustn’t

c. wouldn’t

d. won’t

9) ______ you be in Rome tonight.

a. will

b. may

c. might

d. maybe

10) We ______ have time to help you tomorrow.

a. may

b. must

c. will

d. could.

11) “______ you hand me that pair of scissors, please?”

a. May

b. Will

c. Shall

d. Should

12) Jeanette did very badly on the exam. She _____ harder.

a. must have studied

b. should have studied

c. could have studied

Xem Thêm : Mẫu Đơn Xin Nghỉ Thai Sản Giáo Viên Violet, Mẫu Đơn Xin Nghỉ Thai Sản Mới Nhất Năm 2020

d. must studied

13) He was very lucky when he fell off the ladder. He _____ himself.

a. could have hurt

b. should have hurt

c. must have hurt

d. will have hurt

14) Marcela didn”t come to class yesterday. She _____ an accident.

a. should have had

b. might have

c. must have

d. may have had

15) John still hasn”t come out. He ______ everything for the trip now.

a. must have been preparing 

b. will be preparing

c. must be preparing

d. will have prepared

16) Thomas received a warning for speeding. He _____ so fast.

a. shouldn”t have driven

b. would have driven

c. should have

d. might have driven

17) The photos are black. The X-ray at the airport _____ them.

a. should have damaged

b. would have damaged

c. would damage

d. must have damaged

18) Tom didn”t do his homework, so the teacher became very angry. He _____ his homework.

a. must have done

b. should have done

c. might have

d. will have done

19) My car stopped on the high way. It _____ out of gas

a. may run

b. may have run

c. must be

d. should have run

20) Robert arrived without his book. He _____ it.

a. could have lost

b. should have lost

c. would have lost

d. will have lost

21) “Where do you think Rooney is today?”. “I have no idea. He _____ late.”

a. should have left

b. would have sleep

c. would sleep

d. may have sleep

22) Berbatov painted his bedroom black. It looks dark and dreary. He _____ a different color.

Xem thêm: Lý Thuyết Và Bài Tập Chương 2 Hình Học 9 Violet, Tài Liệu Ôn Tập Chương 2 Hình Học 7 Violet

a. had to choose

b. should have chosen

 c. must have chosen

d. could have been choosing

23) The children _____ “thank you” to you when you gave them their gifts.

a. will have said

b. must say

c. should have said

d. should say

24) If we had known your new address, we _____ to see you.

a. came

b. would have come

c. will come

Xem Thêm : Trắc Nghiệm Tiếng Anh Chuyên Đề Câu Chẻ Cleft Sentences ), Lớp 11

d. would come

25) These two boys look identical. They _____ twins.

a. must have been

b. must be

c. should be

d. should have been

II. Rewrite the sentence in the same meaning:

26) Perhaps Susan know the address. (may)

Susan …………………………………………………………………………………………..

27) It”s possible that Joanna didn”t receive my message. (might)

Joanna …………………………………………………………………………………………

28) The report must be on my desk tomorrow. (has)

The report …………………………………………………………………………………….

29) I managed to finish all my work. (able)

I ………………………………………………………………………………………………….

30) It was not necessary for Nancy to clean the flat. (didn”t)

Nancy …………………………………………………………………………………………

31) The best thing for you to do is to sit down sit down. (better)

You …………………………………………………………………………………………….

III. Rewrite the sentence in the same meaning:

32. I think you should give up smoking immediately. (had)

I think you ……………………………………………………

33. I am sure you were surprised when you heard all the news (must)

You ………………………………………………………………….. when you heard the news

34. It’s very inconvenient if you can’t drive. (able)

…………………………………………………………………

35. Someone almost certainly broke the window on purpose. (must)

The window ………………………………………………….. on purpose

36. I am sure that the cat is in the house somewhere. (must)

……………………………………………………………………

37. It is possible that one of the men died on the mountain. (may)One of the men

……………………………………………………on the mountain.

38. It’s necessary for me to bring my passport. (have)

I ……………………………………………………………………

39. It wasn’t necessary for you to do all this work (needn’t)

You ………………………………………………….. all this work

40. I am sure that John is not the thief. (can’t)

…………………………………………………………………..

Đáp án:

I. Choose the best option for each sentence:

1 – a; 2 – c; 3 – b; 4 – b; 5 – a;

6 – c; 7 – b; 8 – c; 9 – a; 10 – c;

11 – a; 12 – b; 13 – a; 14 – d; 15 – c;

16 – a; 17 – d; 18 – b; 19 – b; 20 – a;

21 – d; 22 – b; 23 – c; 24 – b; 25 – a;

II. Rewrite the sentence in the same meaning:

26. Susan may know the address

27. Joanna mightn”t have received my message

28. The report has to be on my desk tomorrow

29. I was able to finish all my work

30. Nancy didn”t need to clean the flat

31. You had better sit down

III. Rewrite the sentence in the
same meaning:

32. I think you had better give up smoking immediately.

33. You must have been surprised when you heard the news.

34. It is very inconvenient if you aren’t able to drive.

35. The window must have been broken on purpose.

36. I am sure that the cat must be in the house somewhere.

37. One of the men may have died on the mountain.

38. I have to bring my passport.

39. You needn’t have done all this work.

Xem thêm: Bai Tap Tieng Anh Lop 5 Nâng Cao Violet Tiếng Anh Lớp 5 Nâng Cao Violet Archives

40. I am sure that John can’t be the thief.

Mời các bạn tiếp tục vào tham khảo các dạng bài ngữ pháp hay và quan trọng trong chương trình học tiếng Anh sau đây:

Nguồn: https://truongxaydunghcm.edu.vn
Danh mục: Đề Thi

                       

Vậy là đến đây bài viết về Lý Thuyết Và 80 Bài Tập Modal Verb Có Đáp Án Violet, Động Từ Khiếm Khuyết (Khuyết Thiếu) đã dừng lại rồi. Hy vọng bạn luôn theo dõi và đọc những bài viết hay của chúng tôi trên website Truongxaydunghcm.edu.vn

Chúc các bạn luôn gặt hái nhiều thành công trong cuộc sống!

Related Articles

31 Comments

  1. My brother recommended I might like this website. He was entirely right. This post actually made my day. You can not imagine just how much time I had spent for this info! Thanks!

  2. I was curious if you ever thought of changing the layout of your website? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having one or two pictures. Maybe you could space it out better?

  3. Your style is really unique compared to other people I have read stuff from. I appreciate you for posting when you have the opportunity, Guess I’ll just bookmark this web site.

  4. hello there and thank you on your information ? I?ve definitely picked up anything new from right here. I did however expertise some technical points the use of this web site, as I experienced to reload the website lots of occasions prior to I may get it to load correctly. I have been puzzling over in case your hosting is OK? Now not that I’m complaining, but slow loading circumstances instances will very frequently have an effect on your placement in google and can injury your quality rating if ads and ***********|advertising|advertising|advertising and *********** with Adwords. Anyway I am adding this RSS to my e-mail and can glance out for much more of your respective interesting content. Ensure that you update this again very soon..

  5. Thanks for your publication on the vacation industry. I might also like to add that if your senior thinking of traveling, it is absolutely important to buy traveling insurance for older persons. When traveling, older persons are at biggest risk of experiencing a health-related emergency. Buying the right insurance coverage package for the age group can look after your health and give you peace of mind.

  6. Furthermore, i believe that mesothelioma cancer is a scarce form of cancer malignancy that is normally found in those previously familiar with asbestos. Cancerous cells form inside mesothelium, which is a protective lining that covers the majority of the body’s areas. These cells generally form inside lining on the lungs, abdomen, or the sac which encircles the heart. Thanks for sharing your ideas.

  7. This is very fascinating, You are an excessively professional blogger. I’ve joined your feed and stay up for seeking extra of your wonderful post. Additionally, I have shared your web site in my social networks!

  8. One thing I’ve noticed is that there are plenty of beliefs regarding the lenders intentions any time talking about property foreclosure. One fable in particular is the bank wishes to have your house. The bank wants your cash, not your home. They want the money they lent you with interest. Steering clear of the bank will draw a new foreclosed final result. Thanks for your posting.

  9. I have been browsing online more than three hours today, yet I never found any interesting article like yours. It?s pretty worth enough for me. In my opinion, if all site owners and bloggers made good content as you did, the internet will be a lot more useful than ever before.

  10. That is the proper weblog for anybody who needs to seek out out about this topic. You notice so much its almost exhausting to argue with you (not that I truly would need?HaHa). You positively put a new spin on a subject thats been written about for years. Nice stuff, simply great!

  11. We’re a bunch of volunteers and starting a brand new scheme in our community. Your website offered us with valuable information to work on. You have performed an impressive process and our whole neighborhood will likely be grateful to you.

  12. Hey There. I found your blog using msn. This is an extremely well written article. I will be sure to bookmark it and return to read more of your useful info. Thanks for the post. I will definitely comeback.

  13. I have really learned newer and more effective things from the blog post. Yet another thing to I have discovered is that normally, FSBO sellers are going to reject you actually. Remember, they will prefer not to ever use your solutions. But if a person maintain a stable, professional partnership, offering guide and being in contact for around four to five weeks, you will usually be capable to win a conversation. From there, a listing follows. Cheers

  14. Having read this I thought it was very informative. I appreciate you finding the time and energy to put this article together. I once again find myself personally spending way too much time both reading and commenting. But so what, it was still worthwhile.

  15. Also a thing to mention is that an online business administration program is designed for students to be able to without problems proceed to bachelor degree courses. The 90 credit certification meets the other bachelor college degree requirements when you earn your own associate of arts in BA online, you may have access to the latest technologies on this field. Several reasons why students want to get their associate degree in business is because they are interested in this area and want to obtain the general knowledge necessary previous to jumping in to a bachelor college diploma program. Many thanks for the tips you actually provide within your blog.

  16. Out of my observation, shopping for electronic products online can for sure be expensive, nonetheless there are some principles that you can use to obtain the best offers. There are often ways to find discount specials that could make one to buy the best consumer electronics products at the lowest prices. Thanks for your blog post.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button